سخنگوی شورای شهر اراک: گردشگری، موتور محرک اقتصاد شهری است

 

سخنگوی شورای شهر اراک: گردشگری، موتور محرک اقتصاد شهری است

سخنگوی شورای اسلامی شهر اراک با بیان اینکه گردشگری، موتور محرک اقتصاد شهری است گفت: اراک شهری با ظرفیت‌های بالا است و جاذبه‌های تاریخی و طبیعی متعددی دارد، اما به نظر می‌رسد هنوز از این ظرفیت‌ها برای توسعه گردشگری بهره کافی نبرده‌ایم.

به گزارش اداره ارتباطات شورای اسلامی کلانشهر اراک عباس خسروانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در مرکزی اظهار کرد: بازار قدیمی و کاروانسراهای تاریخی و طبیعت بکر اطراف شهر اراک، همگی می‌توانند به جاذبه‌های گردشگری تبدیل شوند.

وی افزود: تاکنون برنامه‌ریزی منسجمی برای معرفی و بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها نداشته‌ایم و در حال حاضر، بیشتر بازدیدکنندگان، مسافران عبوری هستند که اراک را به عنوان یک توقف کوتاه می‌بینند، نه یک مقصد گردشگری، البته اقدامات خوبی در حال انجام است، اما کافی نیست.

سخنگوی شورای اسلامی شهر اراک با بیان اینکه گردشگری، موتور محرکه اقتصاد شهری است گفت: اراک شهری با پتانسیل‌های بالاست و جاذبه‌های تاریخی و طبیعی متعددی دارد، اما به نظر می‌رسد هنوز نتوانسته‌ام از این ظرفیت‌ها برای توسعه گردشگری بهره کافی ببریم.

خسروانی با اشاره به تأثیر مستقیم توسعه گردشگری بر اقتصاد شهری اراک افزود: توسعه گردشگری یک موتور محرکه چندبعدی برای اقتصاد شهر است زیرا اشتغال‌زایی می‌کند و موجب رونق کسب‌وکارهای محلی می‌شود.

وی ادامه داد: تصور کنید اگر گردشگران برای بازدید از بازار قدیم اراک بیایند، بدون شک صنایع دستی مانند فرش اراک را خریداری خواهند کرد و همچنین، درآمدهای شهری از طریق عوارض هتل‌ها و رستوران‌ها افزایش می‌یابد که می‌تواند به بهبود زیرساخت‌های شهر کمک کند.

این استاد دانشگاه در ادامه اولین قدم توسعه صنعت گردشگری را ساماندهی زیرساخت‌ها از جمله حمل‌ونقل، اسکان، امکانات رفاهی، تبلیغات و برند سازی، حفاظت و توسعه جاذبه‌ها دانست و گفت: باید فرودگاه اراک را تقویت کنیم تا پذیرای پروازهای بیشتر باشد، همچنین، توسعه اتوبوس‌های توریستی و تاکسی‌های اینترنتی ضروری است.

خسروانی عنوان کرد: از سوی دیگر ما نیازمند هتل‌های استاندارد و اقامتگاه‌های بوم‌گردی هستیم تا گردشگران با خیال راحت بمانند و ایجاد مراکز اطلاعات گردشگری و سرویس‌های بهداشتی در نقاط پرتردد، ضروری است.

وی با تاکید بر مقوله برند سازی تصریح کرد: باید اراک را به عنوان یک مقصد گردشگری کامل معرفی کنیم، نه تنها یک شهر صنعتی، بنابراین استفاده از فضای مجازی و همکاری با تأثیر گذاران حوزه سفر می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

عضو شورای اسلامی شهر اراک حفاظت و توسعه جاذبه‌ها را امری حیاتی دانست و افزود: جاذبه‌های ما سرمایه‌های شهر ما هستند که از مقاصد کمتر شناخته‌شده اما پر پتانسیل ایران است، اما نیاز به توجه بیشتر دارد، مانند بازار قدیم اراک که باید با حفظ اصالت، مرمت و بهینه‌سازی شود.

خسروانی با اشاره به نقش بخش خصوصی اظهار کرد: بخش خصوصی می‌تواند در ساخت هتل‌ها و مراکز تفریحی سرمایه‌گذاری کند و شورای شهر هم آماده است با تسهیل قوانین و حمایت مالی از این طرح‌ها، بستر لازم را فراهم کند زیرا اراک شهری با اصالت و ظرفیت‌های خدادادی است و اگر امروز تصمیم بگیریم، فردا می‌توانیم شاهد رونق اقتصادی و هویت‌سازی جدیدی برای شهرمان باشیم چرا که گردشگری نه‌تنها درآمدزاست، بلکه موجب افتخار و سربلندی مردم اراک خواهد شد.

 یادداشت: سرمایه‌گذاری شهری،تعهدی برای ساختن شهرها

 

سرمایه‌گذاری شهری،تعهدی برای ساختن شهرها

عباس خسروانی
دکتری جامعه شناسی و عضو شورای اسلامی شهر اراک
پیشرفت شهری یکی از ارکان اساسی پیشرفت اقتصادی و اجتماعی در جوامع امروزی است. با افزایش جمعیت و گسترش شهرنشینی، نیاز به سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های شهری، مسکن، حمل‌ونقل و خدمات عمومی بیش از پیش احساس می‌شود. سرمایه‌گذاری در پیشرفت شهری نه‌تنها کیفیت زندگی شهروندان را بهبود می‌بخشد، بلکه به رشد اقتصادی پایدار،کاهش نابرابری‌ها و افزایش بهره‌وری نیروی کار کمک می‌کند. این یادداشت به بررسی اهمیت و تأثیرات سرمایه‌گذاری بر پیشرفت شهری با استناد به منابع علمی معتبر می‌پردازد.
۱. اهمیت سرمایه‌گذاری در توسعه شهری
۱-۱. رشد اقتصادی و اشتغال‌زایی
سرمایه‌گذاری در پروژه‌های شهری مانند ساخت جاده‌ها، پل‌ها، سیستم‌های حمل‌ونقل عمومی و مسکن، موجب تحرک اقتصادی می‌شود. بر اساس تحقیقات گلاسر و گوتلیب (۲۰۱۶)، شهرهایی که در زیرساخت‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند، نرخ رشد اقتصادی بالاتری دارند. همچنین، این پروژه‌ها به‌طور مستقیم و غیرمستقیم اشتغال ایجاد می‌کنند و بیکاری را کاهش می‌دهند.

ادامه:  https://nadimiran.ir/news/4703

 

 

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر اراک: تحقق شعار سال باید سرلوحه کار قرار گیرد.

 

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر اراک: تحقق شعار سال باید سرلوحه کار قرار گیرد.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی کلانشهر اراک گفت:تحقق شعار سال باید سرلوحه کار همگان قرار گیرد، مسئولین باید نقش مردم را جدی بگیرند و خصوصی‌سازی‌ها باید رونق پیدا کند.

پیمان عین القضاتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در مرکزی اظهار کرد: تحقق شعار سال بدون در نظر گرفتن شأن سرمایه گذار امکان پذیر نیست.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب در ابلاغیه سیاست‌های کلی نظام در امور تشویق سرمایه گذاری در ۱۱ بند به عنوان راهنمای دستگاه‌های اجرایی، تقنینی و نظارتی، خط و مشی و جهت‌گیری نظام را در بخش مذکور تعیین کردند.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک تصریح کرد: باید بر این نکته تاکید شود که شعار سال یک عبارت مستتر در خود دارد و آن سرمایه گذار است.

عین القضاتی ادامه داد: سرمایه گذار کسی است که ریسک می‌کند و در مسیری گام بر می‌دارد که آسیب‌های احتمالی در بر دارد، چراکه باید اصل و سود سرمایه برگردد و احتمال دارد در این مسیر اصل سرمایه به دلیل شرایط سیاسی، امنیتی، اجتماعی و اقتصادی از بین برود، بنابراین معنای اصلی سرمایه گذاری یعنی تبحر در ریسک برای فعالیت اقتصادی است.

وی تصریح کرد: از ابتدای انقلاب تاکنون نگاه به سرمایه‌گذاران در ایران که اکثراً دارایی خود را در چرخه تولید و خدمات، کار آفرینی و… قرار داده‌اند، متأسفانه منفی بوده است.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک خاطرنشان کرد: باید نگاه منفی به سرمایه گذاران در بطن جامعه و به خصوص تولید کنندگان در بخش خرد تغییر کند.

عین القضاتی با بیان اینکه باید بر اساس سیاست‌های ابلاغی نظام برای تشویق سرمایه گذاری به دو بخش خصوصی و تعاونی عنایت ویژه ی شود گفت: برای مدیریت بخش خصوصی باید شأن و منزلت خاصی قائل شویم و آنان را قهرمانان اقتصادی بنامیم.

وی ادامه داد: تحقق شعار سال باید سرلوحه کار همگان قرار گیرد، مسئولین باید نقش مردم را جدی بگیرند و خصوصی‌سازی‌ها باید رونق پیدا کند.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک اظهار کرد: تعاونی‌ها نیز به عنوان بخش دوم نیروهای پیشران تحقق شعار سال و بازیگران اصلی باید دیده شوند و وزارت کار و تعاون و امور اجتماعی فعالانه در باز تولید، ادبیات و گفتمان تعاون به عنوان یکی از اصلی‌ترین بنگاه‌های اقتصادی بزرگ بکوشند.

عین القضاتی با بیان اینکه قوه مجریه از رقابت با مردم (بخش خصوصی و تعاونی) به جز در موارد اضطراری بپرهیزد گفت: قوه مقننه هم باید قوانین ضد سرمایه گذاری و تولید را به نفع مردم اصلاح کند و عدلیه و دستگاه‌های نظارتی، با رأفت، مشاوره و حمایت و شجاعت را در سرمایه گذار احیا و دستگاه‌های امنیتی از آنان صیانت کند.

وی ادامه داد: مبلغین مذهبی در منابر و مجالس، سرمایه گذار و تولیدکننده را قهرمان وطن پرستی و موفقیت‌های دنیوی آنها را نشانه الطاف الهی بدانند.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک عنوان کرد: اصحاب رسانه هم باید سرمایه داران و سرمایه گذار در مسیر اقتصاد و معیشت مردم را به عنوان مجاهدان اقتصاد و معیشت تکریم و به جامعه معرفی کنند.