♦ایسنا/مرکزی سخنگوی شورای شهر اراک گفت: شورای ششم اهل ریسک بوده و خواهان برداشتن گام های بلند در اراک است.
♦عباس خسروانی ۲۷ اسفندماه ۱۴۰۱ در نشست مطبوعاتی با اشاره به اینکه شفافیت جزو سیاست های جدی شورای ششم شهر اراک بوده است، اظهار کرد: پارلمان محلی به شدت به کمک رسانه ها نیاز دارد، حجم کار در شورا بسیار زیاد است و درخواست داریم که رسانه ها در احصا و بیان نیازها با شورا همکاری و مطالبه گری داشته باشند و به نقد رسانه ها نیازمندیم.
♦وی با اشاره به بودجه ۳۲۰۰ میلیارد تومانی شهرداری اراک در سال آینده، گفت: شورای ششم در عرض ۱.۵ سال بودجه شهرداری اراک را دو برابر کرده است و این مسئله نشان می دهد که این شورا اهل ریسک بوده و خواهان برداشتن گام های بلندی است. ۷۰ درصد این بودجه عمرانی است و ۳۰ درصد مختص هزینه های جاری خواهد بود و علیرغم وجود نقدینگی اجازه رشد هزینه های جاری را نداده ایم.
♦خسروانی تصریح کرد: شهرداری دارای ۱۴۱۶ پرسنل حقوق بگیر رسمی و قراردادی است که این رقم به جز نیروهای قراردادی حجمی است و حدود ۲ هزار نفر در این حوزه فعالند ولی با وجود این حجم حقوق بگیر، اجازه رشد بودجه هزینه های جاری را ندادیم و امروز نیز حقوق به موقع و با کنترل در حال پرداخت است.
♦وی با بیان اینکه بودجه ۱۰ روز قبل از پایان سال به شهرداری تحویل شده است و این یک اتفاق بزرگ است که شهرداری می تواند از روز اول سال با برنامه ریزی مشغول به کار شود، افزود: خواسته شورا از شهرداری این است که برآوردهای پروژه های عمرانی دقیق، منطقی و متناسب با شرایط اقتصادی کشور باشد. مناقصات باید با سرعت مناسب اجرایی شود، برگزاری مناقصات پروژه های عمرانی بسیار طولانی مدت است و عملا بودجه بیت المال را از بین می برد به همین دلیل باید مناقصات به موقع انجام شود که متاسفانه در برگزاری آنها با کرختی روبرو بودیم، همچنین نظارت بر اجرای پروژه ها باید به شکل اصولی انجام گیرد تا ۱۳۰ پروژه تعریف شده در ۱۴۰۲ عملیاتی شود.
♦سخنگوی شورای شهر اراک با اشاره به اینکه ۱۵۰۰ میلیارد تومان از درآمد شهرداری در سال آینده مربوط به مالیات بر ارزش افزوده است، افزود: هزار میلیارد تومان مربوط به مالیات ۹ درصدی کالا و خدمات بوده، ۲۰۰ میلیارد تومان عوارض مربوط به آلاینده ها و ۳۰۰ میلیارد تومان نیز عوارض متمرکز است.
♦وی گفت: در سال جاری ۱۱۰ میلیارد تومان وام گرفتیم که در سال آینده صفر خواهد بود، در بحث مولدسازی اموال و دارایی شهرداری ۵۳۰ میلیارد تومان از محل فروش زمین و املاک و ۷ میلیارد تومان نیز از بابت فروش املاک فرسوده حاصل میشود.
♦وی با اشاره به اینکه قانون درآمدهای پایدار شهری به استقلال شهرداری ها کمک می کند و برای سال آینده نهایت استفاده از آن صورت می گیرد، گفت: از محل توسعه شهر ۵۰۲ میلیارد تومان درآمد خواهیم داشت، در حوزه عوارض و بهای خدمات، درآمد چشمگیری به دلیل شرایط اقتصادی موجود، نخواهیم داشت.
♦خسروانی با بیان اینکه در سال جاری عمده تمرکز بر نوسازی ناوگان حمل و نقل و ناوگان عمرانی شهر اراک بوده است، افزود: شهرداری در زمان تحویل با انبوهی از ماشین آلات و ناوگان فرسوده و فقر روبرو بود ولی در سال آینده نوسازی خوبی در ناوگان عمرانی خواهیم داشت. ۳۲۰ میلیارد تومان در این حوزه هزینه شد و حتی سازمان آرامستان، آتش نشانی، عمران و بازآفرینی و سازمان سیما، منظر و فضای سبز منتفع شدند، همچنین در بحث زمین و بازگشایی معابر اتفاق ارزشمندی رقم زده شده و ۴۰۰ میلیارد تومان تملکات صورت گرفت و گره های بسیاری باز شد.
♦وی با تاکید بر اینکه در حوزه شفافیت کارهای بزرگی انجام شده است، گفت: بحث شفافیت را نباید به بحث حقوق و دستمزد تقلیل داد، در شهرداری اراک نجومی بگیر نداریم، و انتشار آن کمکی به شفافیت نمی کند هر چند که شهرداری زیر ذره بین شورا قرار دارد و به محض افزایش حقوق ها بلافاصله مسئله را رسیدگی می کنیم.
♦خسروانی اضافه کرد: راه اندازی واحد خزانه داری کل در شهرداری و ورود تمامی درآمدها به خزانه و کمک به رصد لحظه به لحظه نقدینگی موجود، راه اندازی کمیته تخصیص اعتبارات و نظارت بر برداشت از خزانه و کمیته حسابرسی، از جمله اقدامات ارزشمند در حوزه شفافیت بوده است. طی ۱۰ سال اخیر حسابرسی شهرداری اراک مردود یا غیرقابل اظهار نظر بود ولی پیش بینی می شود در سال آینده گزارش حسابرسی خوبی را در اختیار داشته باشیم.
♦وی انتشار آرای ماده ۱۰۰، انتشار پروانه، انتشار طرح و نقشه پروژه ۲۴ متری را از جمله اقدامات مدنظر برای سال آینده دانست.
♦سخنگوی شورای شهر اراک با اشاره به ۸ پروژه مطالعاتی با اعتبار ۳ میلیارد و ۶۰۰ تومان برای سال آینده گفت: در سال آینده ایستگاه آتش نشانی خیابان طالقانی با ۵ میلیارد تومان افتتاح میشود، احداث پروژه مسکونی ۹۰ واحدی شهرک قائم با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان، آغاز عملیات